Sollicatiebrief

In onze samenleving is het tegenwoordig lastig om een baan te vinden. Zelfs als u op hoog niveau bent afgestudeerd, is het nog een lastige klus om uw ideale baan op niveau te vinden. Wanneer er dan eindelijk een vacature is, komen daar zoveel mensen op af dat u de kans klein acht dat u de baan krijgt.

Herkent u dit probleem? Dan heb ik gelukkig een oplossing. Bedrijven hechten namelijk veel waarde aan een goede sollicatiebrief. De meeste sollicitanten besteden hier amper aandacht aan, want die denken dat het enkel om ervaring en de eerste indruk gaat. Maar met een goede sollicatiebrief vergroot u de kansen op uw ideale droombaan ruimschoots. Originaliteit is het kernpunt en dat is hetgeen wat ik u aanbied.

De gemiddelde sollicatiebrief heeft de volgende negatieve kenmerken, waar de gemiddelde werkgever een broertje dood aan heeft.

Clichématige taalgebruik: “De baan lijkt me leuk!” – “Het lijkt me een gigantische uitdaging”
Te veel herhaling en zelfde zinconstructies
Te veel gebruik van het woord ‘ik'
Lang van stof zijn zonder tot de kern te komen
Te veel nodeloze informatie waar de werkgever niets aan heeft

Ik lever een sollicitatiebrief met de volgende kenmerken:

Creatieve zinconstructies die heerlijk weglezen
Een sollicatiebrief zonder taalfouten.
Een brief waarin uw beste kwaliteiten op een goede en prettig leesbare manier tot uiting komen.
Een toegankelijke schrijfstijl die makkelijk wegleest, maar toch professioneel overkomt op uw potentiële werkgever.
Het vermijden van de valkuilen die te zien zijn in de standaard sollicatiebrief
Een sollicatiebrief die uw persoonlijkheid op een juiste en integere wijze neerzet
Op een goede manier uw ambities en specialiteiten verwoorden, zonder in clichés te vervallen of pocherig te worden.

Met deze kenmerken zult u bij de werkgever niet meer op de stapel ‘algemeen’ worden gedumpt. Door de originele benaderingswijze bent u gelijk een stuk interessanter, waardoor u sneller op een gesprek wordt uitgenodigd. Dankzij dat minieme a4-tje heeft u misschien binnen korte tijd wel de mooiste baan van uw leven!

Voor een dergelijke gunst zou ik net als mijn concurrenten een hoog uurtarief kunnen vragen. De gemiddelde tekstschrijver zal u vertellen dat het een ‘zware klus’ is en voor u het weet bent u een paar honderd euro kwijt. Dat is bij mij niet het geval. Ik vraag geen geld per uur, maar slechts per woord. Zo weet u dat u waar voor uw geld krijgt.

Kosten

Drie cent per woord

Tekst bestellen