Websiteteksten laten schrijven

Een website is in dit tijdperk een belangrijk uithangbord voor je bedrijf. Goede websiteteksten laten schrijven is dus noodzakelijk. Hierbij vijf tips.

Niet alleen het design van een website is zeer belangrijk, maar ook de teksten op de website. Dit kan een website maken of breken. Websiteteksten laten schrijven kan dus verstandig zijn. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen teksten schrijven. In dit artikel vijf tips voor goede websiteteksten.

Tip 1: Websiteteksten laten schrijven: het belang van goede landingspaginas

Duidelijke zinsconstructies zijn zeer belangrijk bij websiteteksten laten schrijven. Wanneer iemand de website opent, moet in één oogopslag duidelijk zijn wat voor site het precies is en wat er op de site te vinden is. Daarom is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt en speelgoed verkoopt, moet op de homepage van je websitepagina al duidelijk zijn wat je precies verkoopt.

Deze teksten bepalen namelijk of een eventuele koper verder gaat klikken, of daarentegen snel van je website afgaat. Het is dus cruciaal om de teksten op je landingspagina goed te construeren. Een klein detail kan al fataal zijn bij websiteteksten laten schrijven.

Websiteteksten laten schrijven

Tip 2: elke pagina vereist andere soorten teksten

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een website één type tekst nodig heeft. Dit is echter een misvatting, want elke websitepagina vereist doorgaans een andere constructie. Dit is het best uit te leggen aan de hand van voorbeelden.

Een goede bedrijfswebsite heeft in ieder geval de volgende pagina’s.

Homepage: eenvoudige, korte zinnen die gemakkelijk weglezen

Productenpagina/Dienstenpagina: actieve zinnen die de producten en/of diensten beschrijven. Het soort tekst is afhankelijk van de doelgroep. Verkoop je bijvoorbeeld speelgoed voor kinderen, dan is een andere schrijfstijl vereist dan bijvoorbeeld bij een website die belastingadvies geeft.

Over ons: ook de schrijfstijl van deze pagina is afhankelijk het type website. Belangrijk is dat je de doelgroep op de juiste manier aanspreekt. Bij een advocatenkantoor kan dit bijvoorbeeld in een wij-vorm en minder persoonlijk. Heb je bijvoorbeeld een eenmanszaak, dan kun je deze pagina iets persoonlijker maken.

Blog: een blog kan handig zijn om meer bezoekers te trekken. De teksten kunnen vaak iets complexer zijn, omdat je meer schrijfruimte hebt.Dit is een goede plek om je kennis te laten prijken over bepaalde onderwerpen, waardoor iemand sneller een product van je koopt of dienst afneemt.

Afhankelijk van het soort website kunnen er nog meerdere pagina’s vereist zijn, maar dit is een goede basis voor elke website waarop een product of dienst wordt aangeboden.

Tip 3: Website teksten laten schrijven: foutloze teksten zijn cruciaal

Spellingnazi’s zijn natuurlijk vervelend, maar Nederland zit er vol van. Mocht dit eventueel een potentiële klant van je zijn, dan kan dit erg vervelend zijn. Wanneer deze persoon dan op je website komt en hij of zij ziet al gelijk spelfouten, dan kan dit afstotend zijn. Om die reden is het belangrijk om altijd foutloze teksten te hebben.

Niet alleen een correcte spelling is van belang, maar ook goedlopende zinnen die grammaticaal correct zijn. Het kan natuurlijk zijn dat je niet goed bent in foutloze teksten te schrijven. Om zeker te zijn van goedlopende zinnen kan het verstandig zijn om een professional in te huren.

Wij corrigeren al teksten voor slechts €0,03 per woord. Klik hier om uw tekstcorrectie te bestellen!

Websiteteksten laten schrijven

Tip 4: Gebruik voldoende witregels

Dit is zeker belangrijk voor de homepagina van je website. De gemiddelde websitebezoeker wil vaak in één oogopslag kunnen zien wat er zoal te vinden is op de website. Hierbij is niet de tekst belangrijk, maar ook de vormgeving van de tekst. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden wanneer je je websiteteksten op laat stellen.

Door witregels te gebruiken worden de teksten vaak overzichtelijker. Maar dit moet wel in de juiste verhouding. Een goede tip is om een aantal designs uit te proberen en kennissen te vragen wat zij het beste vinden lezen. Waar krijgen ze de meeste kennis in één oogopslag? Dit kan cruciaal zijn om een potentiële klant binnen te trekken!

Tip 5: Maak gebruik van opsommingen

Bij websiteteksten is het belangrijk om met weinig tekst zoveel mogelijk te zeggen, en daarom is het verstandig om gebruik te maken van stijlmiddelen. Met opsommingen kun je veel zeggen met weinig tekst. Bovendien is uit veel onderzoek gebleken dat mensen opsommingen aantrekkelijk vinden om te lezen.

Je kunt natuurlijk zelf je teksten schrijven, maar soms is het nog verstandiger om dit werk uit te besteden. Dit heeft een aantal voordelen. Enerzijds bespaart het namelijk tijd, want zeker als je onervaren bent kan er veel tijd in gaan zitten om websiteteksten te schrijven. Die tijd kun je dan niet meer aan andere zaken besteden.

Hulp nodig?

Wij schrijven de websiteteksten graag voor je tegen een scherp tarief van slechts €0,05 cent per woord. Zo weet je gelijk weer je financieel aan toe bent. Ook weet je zeker dat de teksten dan voldoen aan alle vereisten.

Klik hier voor meer informatie of of om je websiteteksten gelijk aan te vragen!

Websiteteksten laten schrijven

Lettermachine is ook bekend van andere blogs


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.