Meer sociale media aandacht is belangrijk om bijvoorbeeld je product te verkopen. Hoe zorg je ervoor dat jouw berichten opvallen? Hierbij vijf tips.

Tip 1: Vermijd politieke uitingen voor meer sociale media aandacht

Of je nou je eigen status of de status van een bedrijf wilt opkrikken via sociale media. In geen geval is het verstandig om politieke uitingen in welke zin dan ook in je berichten te verwerken.

Dit heeft namelijk twee grote nadelen.

X Nederland is een divers land met zeer veel verschillende meningen. Dit betekent dat je altijd mensen teleur zult stellen met je politieke mening. Weerstand krijgen is niet handig als je veel aandacht wilt generen.

Ten tweede

X Het is erg afgezaagd, want iedereen heeft tegenwoordig een politieke mening. Je bent dus niet erg uniek.

Een uitzondering op de regel is natuurlijk als het een politieke partij of belangengroep  is waarvoor je veel aandacht wilt generen. Mocht dit het geval zijn dan is het aan te raden om de berichten op een ludieke manier te posten en niet mee te gaan in de zwartgallige waan van de dag.

Meer sociale media aandacht

Tip 2: Maak de berichten persoonlijk

Er is een reden dat biografieën en boeken non-fictie boeken vaker worden verkocht dan literaire boeken: mensen houden van de realiteit en het lezen van persoonlijke verhalen. Dit is dan ook de reden dat veel uitgeverijen kreten als: “Dit boek is waargebeurd” op de cover pleuren. En dat is ook de reden dat films vaak uitpakken met “Gebaseerd op een waargebeurd verhaal” in de trailer. Mensen houden nu eenmaal van waargebeurde verhalen over persoonlijke levens, want daar kunnen ze zich dan mee identificeren.

Dit kun je dus ook toepassen in je berichten op de sociale media om meer aandacht te generen!

Wees niet bang om veel van je eigen persoonlijkheid naar voren laten te komen in een bericht, want daar raken mensen geïntrigeerd door en dan hebben ze de neiging om sneller verder te lezen en je bericht van een like te voorzien. Dit kan zowel gaan om je eigen status, alsook om de status van je bedrijf op te krikken. Persoonlijke verhalen over de start van het bedrijf op een ludieke manier anekdotisch vertellen, met een persoonlijke kwinkslag, is altijd een goed idee en staat garant voor meer sociale media aandacht.

Tip 3: Zorg ervoor dat de berichten goed geschreven zijn

Veel mensen zeggen wel eens tegen mij: het gaat om de inhoud en niet om de taal en spelling. Dit is natuurlijk onzin, want daar wordt tijdens het lezen altijd onbewust op gelet. Daarvoor hoeft de lezer geen taalpurist of spellingnazi voor te zijn.

Als je bijvoorbeeld een prachtig schilderij bekijkt met een hele lelijke lijst, dan is de kans groot dat het schilderij ook minder gewaardeerd wordt.

Zo is het ook met een stuk tekst op sociale media. Mochten de eerste twee zinnen al niet bevallen, dan is de kans klein dat potentiële like-gevers verder gaan lezen. Schrijf daarom sterke beginzinnen zodat je gelijk de aandacht van de lezer krijgt.

Een aantal essentiële tips om je verhaal leesbaar te maken.

Schrijf duidelijk en eenvoudig

V De eerste twee zinnen moeten gelijk interessant zijn

Voorkom taalfouten, spelfouten en stijlfouten

V Wees kort en bondig, mensen hebben weinig geduld voor lange teksten op sociale media

Ben je geen kundig schrijver?  Dan is het aan te raden om het schrijven van je sociale media berichten uit te besteden voor meer sociale media aandacht. Wij van Lettermachine hebben ervaring met het schrijven van sociale media berichten die veel aandacht generen. We kunnen dan ook je gehele internetidentiteit opkrikken en dit voor slechts €0,03 per woord!

Klik hier voor meer informatie of om een aanvraag te doen

Meer sociale media aandacht

Tip 4:  Let op het tijdstip van de plaatsing

Je sociale media bericht kan nog zo goed zijn, maar als je hem plaatst op een tijdstip wanneer iedereen in zijn bedstee ligt dan zal het bericht weinig likes krijgen. De gemiddelde consument van de sociale media krijgt namelijk zoveel berichten voor zijn kiezen dat jouw prachtige bericht dan allang weer in de vergetelheid is geraakt. Dat is natuurlijk een tragedie die je wilt voorkomen en vandaar is het van belang om je berichten goed te timen.

Probeer daarom de tekst te publiceren op een moment dat veel mensen actief zijn op de sociale media. Het best is om de teksten te plaatsen op tijden waarbij de meeste mensen op hun telefoon of laptop zitten.

Goede tijden zijn: s’ middags tussen 3 en 5 uur of s’ avonds tussen 8 en 10 uur.

 

X Slechte tijden zijn: in de nacht, helemaal aan het begin van de ochtend of tijdens de reguliere etenstijden

Tip 5: Meer sociale media aandacht: voeg humor aan je berichten toe 

Humor, waar zouden we zonder zijn?  Waarschijnlijk nog wel op deze aarde, maar dan zonder een lach op ons gezicht. Het is je ongetwijfeld opgevallen veel mensen sociale media gebruiken om een mening over de waan van de dag te ventileren. Niet alleen zijn deze meningen doorgaans verre van origineel, ze zijn ook nog eens anti-humoristisch, waardoor ze enkel weerstand opbieden.  Het gebruik van humor is essentieel voor meer sociale-media likes. Ongeacht of je jouw bedrijf of je eigen identiteit wilt opkrikken.

V Zorg ervoor dat je originele humor gebruikt voor meer sociale media aandacht

V Ga niet geforceerd grappig proberen te zijn door het te overdrijven

V Zorg ervoor dat de humor altijd afgestemd is met de boodschap van je bericht

V Gebruik enkel ludieke zinsneden die je zelf ook grappig vindt, anders komt het onoprecht over

Hulp nodig met het generen van meer sociale media aandacht?

Huur ons dan in om jouw sociale media teksten te schrijven. Wij kunnen teksten schrijven die volledig afgestemd zijn met je bedrijf en de doelgroep die je wilt bereiken. Ook je eigen status kunnen we verhogen met goede berichten. Dit komt door de vele ervaring die we hebben. Dit voor slechts €0,03 per woord!

Klik hier voor meer sociale media aandacht

Meer sociale media aandacht

 

Lettermachine is ook bekend van andere blogs

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.